De bästa gamingheadseten 2022: Bäst i test

Få perfekt ljud med de bästa gamingheadseten

Det bästa gaminghörlurarna kommer att mata in ett exakt, avrundat ljud rätt in i skallen, direkt från de avlägsna världarna i dina favoritspel. Det är en av få tillbehör som verkligen kan ge en känsla av att du befinner dig i spelet. För att uppskatta de härliga spelen till fullo är ett bra spelheadset en nödvändighet, särskilt om du spelar tävlingsinriktat.

Det bästa gamingheadsetet hjälper dig att förstå riktningen av ljudsignaler, så att du kan reagera snabbt i situationer på liv och död, snarare än att skjuta i den riktningen som den värdelösa “skada”-indikatorn visar på skärmen.

Vi vet att det inte borde kosta en halv årslön att köpa till ett bra gamingheadset till din gaming setup. Du kan ta vårt bästa val, Razer Blackshark V2, för runt tusenlappen, vilket ger dig ett robust headset med utmärkt ljudkvalitet. Alternativt, om du vill gå trådlöst och ha lite pengar över kan du klara dig bra med HyperX Cloud II Wireless.

Innehåll på denna sida

Vi testar, betygsätter och jämför gaminghörlurar. Fortsätt scrolla så hittar du de bästa gamingheadseten just nu enligt oss. 

Razer Blackshark V2

5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Det bästa trådbundna headsetet

Razers Blackshark V2 gaming headset erbjuder grym ljudkvalitet, bra pris och lättanvänd programvara.

50 mm TriForce Titanium -drivrutinerna är utformade med diskreta portar för att separera bas-, mitten- och skakningstoner från att störa varandra. Resultatet är ett rikare ljud och håller det i nivå med HyperXs 50 mm dubbla kammare neodymium-headset.

Priset på runt 1000 KR är inte en stor ekonomisk fråga för alla som vill ha ett kvalitetsheadset. Den senaste versionen av Blackshark V2 Pro ger dig ett trådlöst alternativ, men runt 2000 KR känns lite i överkant.

HyperX Cloud II Wireless

4/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Bästa trådlösa gaming headset

Med HyperX Clouds långa arv av excellens i ryggen presenterar Cloud II utmärkt ljud- och materialkvalitet med de väsentliga funktionerna som är välgjorda och ingen onödig funktion höjer priset. Den här slutna designens stereoljud är lite hårdare i den låga änden än vi brukar gå för.

Den extra basen stör dock inte den övergripande klarheten – och ärligt talat, i spel- och musikmiljöer låter det väldigt bra. 53mm med neodymmagneter är avsedda att ge låga, medelhöga och höga frekvenser utrymme att resonera utan att störa varandra, och du får den känslan när du lyssnar med dom.

Rent generellt är det den vanliga imponerande byggkvaliteten, generös vaddering, tydlig mikrofon och höga komfortnivåer över längre spelsessioner som Cloud II -designen alltid har erbjudit.

Epos H3

4.5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Det bästa ljudet för gamingheadset

Epos H3 -designen, som ersätter den lustigt skrymmande Sennheiser GSP 300 -serien, förskjuter bort NFL-coach headsetet till något som är lite smalare och snyggare. Det som inte förändrades är den fantastiska ljudkvalitet vi har lärt känna och älska.

Trots namnet är Sennheiser’s DNA överallt i detta headset. I vår recension blev vi imponerade av den kraftfulla basen som aldrig förstör mids och highs, vilket inte är förvånande med ett frekvenssvar på 10 Hz – 30 000 Hz, vilket gör det till ett fantastiskt headset för spel och för att lyssna på musik.

Steelseries Arctis 9X

4.5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Det bästa multiplattform headsetet

Vad vi gillar bäst med Arctis 9X är att du enkelt kan glömma att det är en trådlös modell medan du använder den. Det finns inget brus eller dålig ljudkvalité som historiskt har förstört festen för  de som använder trådlösa headset. Den extra Bluetooth-kompatibiliteten innebär att du också kan använda detta headset på dina mobila enheter, perfekt om du planerar att spela på din telefon eller surfplatta.

Den långa batteritiden kommer in på över 20 timmar direkt ur lådan och du kan enkelt fortsätta spela medan du laddar genom att ansluta headsetet till din dator med en USB kabel.

Det distinkta ”skidglasögon”-huvudbandet är verkligen effektivt för att hålla vikten av headsetet borta från huvudet, och även efter att ha spelat i timmar har vi aldrig känt att det blir obekvämt.

Razer Kraken X

4.5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

De bästa billiga gamingheadsetet

Som ett billigt alternativ till favoriten Razer Kraken, är Kraken X ett budgetvänligt alternativ som utmärker sig på PC av en enkel anledning; virtuellt 7.1-surroundljud. Tillgängligt via en app, höjer detta headsetets redan bra ljud tack vare överlägset djup, tydlighet och definition. Det gör det också svårt att gå tillbaka till Kraken X’s vanliga ljudläge.

När du kastar in avundsvärd komfort och en snygg, diskret design, erbjuder den här versionen av Kraken enormt värde för pengarna. Det finns dock en del grejer som kan förstöra festen naturligtvis (exempelvis en icke-avtagbar mikrofon), men du kan inte klaga när du får utmärkt 7.1-ljud för en så låg kostnad.

Logitech G Pro X Wireless

4.5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Headset som ger trådlös frihet

Trådlösa hörlurar plågas inte längre av latency med sådana versioner som Logitech G Pro X Lightspeed, som sätter en högre standard för trådlöst ljud. Ett av de bästa gamingheadseten som finns, de här hörlurarna ger dig trådlös frihet tillsammans med låg latency, robust byggkvalitet och, viktigast av allt, utmärkt ljud. Den har också upp till 20 timmars batteritid och en trådlös räckvidd på upp till 13m. Dess mikrofon kan vara bättre, och det kan också vara billigare. Men om du har pengar (och inte behöver mikrofonen till något professionellt), är de här lurarna perfekta..

Topp 6 gamingheadset 2021

  1. Razer Blackshark V2​: Det bästa trådbundna gamingheadsetet
  2. HyperX Cloud II Wireless​: Bästa trådlösa gaming headset
  3. Epos H3​: Det bästa ljudet för gamingheadset
  4. Steelseries Arctis 9X​: Det bästa multiplattform headsetet
  5. Razer Kraken X: Det bästa billiga gamingheadsetet
  6. Logitech G Pro X Wireless: Trådlös frihet

Vanliga frågor om gamingheadset

Vad behöver ett gamingheadset?

Det finns några saker att tänka på när du väljer ett gamingheadset. Ett bra pris och ljudkvalitet är främst, men komforten finns också där uppe i toppen. Dessutom är brusreducerande mikrofoner avgörande för coms, så de flesta headset som vi har listat här inkluderar den här funktionen. Du vill ha anständig röstkvalitet och en mikrofon som inte tar upp varje knapptryckning på ditt mekaniska tangentbord.

Hur testar vi gaming hörlurar?

Varje headset som vi testar använder vi dagligen i minst en vecka. Vi spelar in ett urval av vår röst i Audacity och jämför det med tidigare inspelningar från andra modeller och går sedan till Discord för att få lite feedback från våra vänner om hur vi låter.

Under den veckan strävar vi efter att testa varje headset i ett antal olika spelgenrer, FPS, battle royales och racingspel ger särskilt bra testscenarier för bland annat positionell ljudspårning. Bra racing-simmar en mycket speciell blandning som är utformad för att hjälpa dig att höra bromslåsning och däck som tappar dragkraft. Det är ofta i Project CARS 2 där fantastiska headset skiljs från de som bara är okej. Och vi lyssnar på mycket musik, uppenbarligen.

Är trådbundna eller trådlösa headset bättre för spel?

Detta kommer verkligen ner till preferenser, men om du går den trådlösa vägen vill du leta efter en anständig batteritid (20 timmar eller högre). Det sista du vill ha ett headset som ständigt behöver anslutas eftersom batteritiden är dålig. Det besegrar liksom syftet med att vara trådlös. För trådbundna headset vill du se till att kabeln är tillräckligt lång för att nå din dator utan att känna att den drar i huvudet.