CSGO bettingsidor

Vi listar och recenserar de bästa spelbolagen för CSGO betting. Vill du betta på CSGO har du hittat rätt. Här finns de bästa spelbolagen, bonusar och andra erbjudanden för dig som vill betta på CSGO.

Vill du lära dig mer om hur det fungerar kan du läsa våran guide längre ner om hur man bettar på CSGO. Du kan läsa vilka spelalternativ som finns, hur du kan göra för att öka oddsen och få lite tips på vägen.

I listan hittar du de CSGO bettingsidor som vi anser är de bästa i dagsläget. Vi har givetvis recenserat dom också, så om du vill läsa vårat utlåtande hittar du det under menyn ”bettingsidor”.

 

Spelbolag

Bonus

Omsättningskrav

Minsta odds

Pixel bet esport

Spelbolag med fokus på Esport

Inga krav

Inga krav

Snabbare logga

Supersnabb betting med BankID
Omsättningskrav: Inga
Minsta odds: Inga

Supersnabb betting med BankID

Inga krav

Inga krav

Hajper logga

Betta  enkelt med BankID
Omsättningskrav: Inga
Minsta odds: Inga

Betta enkelt med BankID

Inga krav

Inga krav

Cherry Casino logga

Klassiskt spelbolag
Omsättningskrav: Inga
Minsta odds: Inga

Klassiskt spelbolag

Inga krav

Inga krav

CS:GO Betting

Betting inom CSGO är precis som det låter, man lägger ett eller flera bets på troliga utfall man tror och hoppas kommer att ske i en CSGO match. Det vanligaste bet aternativet inom CSGO är matchspelsvinnare (1X2). Men innan vi förklarar de olika bet alternativen inom esporten CS:GO så är det viktigt att man har lite grundläggande kunskap inom CSGO och inom betting.

Förutom att förstå CSGO i sin helhet så är det viktigt att dels sätta sig in i de olika lagen som spelar på en professionell nivå, exempelvis NIP, Astralis, Team Liquid, Faze, NaVi, Fnatic, G2, North, ENCE och MIBR. Dessa är några av de lag som tävlar på en professionell nivå och är ofta med i de stora turneringarna som hålls runt om i världen.

Vanliga frågor om CSGO betting

Det finns inget rätt svar på denna frågan, det beror helt på vad man är ute efter. Vill du ha en bra bonus, snabba uttag eller stort spelutbud? Det är saker som påverkar vad som är bästa spelbolaget för dig.

Våra favoriter just nu är:

Unibet
Betway
ComeOn

Ja, det är lagligt med CSGO betting i Sverige. Du måste vara över 18 år för att göra detta. Se till att spela hos ett spelbolag som har svensk licens och erbjuder lagligt spel till svenska kunder. Alla spelbolag du hittar här uppfyller dessa krav.

CSGO har fått lite av ett dåligt rykte pga av oseriösa sidor som erbjuder betting med skins. Väljer du att spela hos ett bolag som vi rekommenderar på EsportXtreme kommer du vara i trygga händer. Vi listar bara seriösa spelbolag för CSGO betting med svensk licens.

CSGO betting bonus

Med en bonus kan du få en extra bra start på CSGO bettingen, men med så många olika bonusar tillgängliga kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Vi gå igenom olika alternativ så du kan välja den som passar dig bäst.

Insättningsbonus

Detta är en vanlig form av välkomstbonus hos spelbolagen. När du gör en insättning så får du en viss procent av din insättning i bonus, dock med en maxsumma som begränsning. Allra vanligast är det att din insättning matchas, alltså en insättningsbonus på 100%. Men det förekommer också både lägre och högre bonusar, t.ex 200% eller 500% av din insättning.

Haken är så klart att bonusen kommer med omsättningskrav, det innebär att bonussumman måste omsättas x antal gånger innan du kan ta ut dom som vinst. Till detta så följer även krav på minsta odds du kan satsa på , för att det ska räknas mot omsättningen.

Det kan låta krångligt, men det är nästan alltid värt att ta en bonus. Det blir som en extra chans att vinna något om du skulle förlora summan du satt in.

Exempel

Ett spelbolag erbjuder 100% upp till 1000 SEK. Gör du en insättning på 1000 SEK får du en bonussumma på 1000 SEK extra. Du kommer ha totalt 2000 SEK på ditt spelkonto att spela för. Skulle du göra en insättning på 1500 SEK så kommer du ändå bara få 1000 SEK i bonus, eftersom det var 100% upp till 1000 SEK i detta fall. Total summa på ditt spelkonto kommer alltså vara 2500 SEK.

Om omsättningskravet är 6x bonussumman, så måste du spela för totalt 6000 SEK (1000 SEK  x 6). Dessutom kan det finnas krav på minimum odds, exempelvis 1.80. Spel du lägger för att omvandla din bonus till riktiga pengar måste då ha minst 1.80 i odds.

Riskfria spel

Ett riskfritt spel innebär att om du lägger ett bet på en CSGO match och du förlorar, så kommer du få tillbaka summan du satsade på ditt spelkonto. Summan du får tillbaka kommer ofta med omsättningskrav.

Exempel

Du sätter in 100 SEK hos ett spelbolag som erbjuder riskfritt spel. Du satsar hela summan på en CSGO match, du förlorar vadet och får tillbaka 100 SEK till ditt spelkonto. För att kunna ta ut dessa pengar som vinst måste du omsätta summan 5x, dvs att du behöver spela för totalt 500 SEK innan pengarna är dina. En extra chans att vinna pengar helt enkelt.

CSGO betting tips

EsportXtreme’s redaktion följer CSGO flitigt och kommer med bakgrund av det att skriva speltips på större turneringar. Vi letar efter de bästa oddsen och bara hos pålitliga spelbolag. Ingen vinst kan garanteras, men tipsen skrivs med fakta, statistik och ibland en känsla av att ett lag har något bra på gång. Oavsett varför vi tipsar om ett spel så delar vi med oss varför och hur vi resonerat kring det.

Så här kommer du igång med CSGO betting steg för steg

CS GO har flera olika spelformer och marknader, precis som vilken annan sport som helst. Det finns möjlighet att spela på turneringsvinnare och enskilda matcher, men också på många specialare exempelvis om en spelare gör ett “ace” (dödar samtliga spelare i motståndarlaget under en runda) eller hur många procent av en enskild spelares “kills” som är via headshots.

Normalt sett finns klart färre marknader än på till exempel fotboll, och specialspel är vanligtvis enbart tillgängliga på större evenemang inom CSGO. Men på de allra flesta matcher erbjuds både “moneyline” (vinnare), handikappspel och över/underspel på antal kartor eller rundor.

  1. Gör research på vilken match eller turnering du vill betta på, nedan hittar du en lista på de största turneringarna 2019.
  2. Välj ett spelbolag från vår lista och registrera ett konto, eller logga in med BankID för att komma igång snabbare. Kolla att det spelbolag du valt erbjuder odds på de matcher du vill spela på.
  3. Gör en insättning som passar din budget. Tänk på att aldrig spela för mer pengar än du har råd att förlora.
  4. Sen är det bara att satsa pengar på exempelvis resultat i en match, vem som vinner turneringen eller något annat specialspel som erbjuds. 

Stora möjligheter för den kunniga

CSGO är en relativt ny bettingmarknad, det innebär att spelbolagen inte alltid har stenkoll på lagen och vad de kan åstadkomma. Som spelare kan du med lite insikt i sporten hitta värdefulla bets och få bra möjligheter att vinna. Inte sällan ser vi skrällar där underdogs slår ett på pappret bättre lag, speciellt när de bara spelas en karta. Med det sagt gäller det att ha koll för att lyckas med CSGO betting, precis som alla andra sporter.

Betway esport

Betway

Ett av de allra största spelbolagen när det kommer till E-sport i allmänhet och CSGO i synnerhet, är Betway. Det här är ett spelbolag som tar betting på CSGO ett steg längre än vad konkurrenterna gör. Med denna satsning på E-sport har Betway skaffat sig ett enormt utbud när det kommer till spel inom denna kategori. I satsningen på E-sport är Betway med och stöttar det det legendariska svenska CS:GO laget Ninjas in Pyjamas som huvudsponsorer. Detta tillsammans med att de har en helt egna avdelning på sin hemsida för E-sport är ett av många bevis på att de är i den absoluta framkanten när det kommer till betting på E-sport.

Matchbetting 1X2

I detta bet alternativ satsar man sina pengar på vilket lag som vinner flest av 30 spelade rundor. Blir ställningen 15-15 så går det i de flesta fallen vidare till övertid och då spelas det bäst av 6 nya rundor. Match betting är det absolut vanligaste inom CS:GO betting. Genom att lägga ett bet på en CS:GO match samtidigt som man tittar på matchen höjer spänningen rejält och förhoppningsvis även bankrullen.

Matchbetting med handikapp på spelrundor

Precis som i ovanstående alternativ (Match betting) så spelar du på vilket lag du tror vinner matchen men med ett handikapp till motståndarlaget. Du kan lägga exempelvis 2.5 i handikapp till motståndarlaget som du spelar mot, vilket betyder att de får börja med ett handikapp på 2,5-0 i spelrundor. Det lag du spelat på behöver på så vis vinna matchen med minst 2.5 spelrundor (16-13). Tror du att det lag du tänkt lägga ett bet på är överlägsna så är detta spelalternativ perfekt för att höja oddsen och öka din eventuella utdelning.

CS:GO Livebetting

Som i de flesta andra sporter går det att lägga olika live bets på CSGO matcher. Du lägger ett bet under en pågående CSGO match där du vinner så fort ditt bet gått i lås. Det finns massvis med olika livebets som går att lägga under en pågående CSGO match. Oddsen förändras kontinuerligt och ska man lyckas få in lite bets i detta alternativ så var väl insatt i den pågående CSGO matchen.

Spel på gruppspelsvinnare

I de allra flesta CSGO turneringar går det att lägga sitt bet på vilket lag som vinner gruppspelet. I detta alternativ är alltid topplagen favorittippade och har därmed lägre odds. Kanske har du koll på ett eller flera icke favorittippat lag i turneringen som kan göra väldigt bra ifrån sig och därmed skrälla och vinna gruppspelet i turneringen.

Betta på lag att nå final

Det är som det låter, ett bet på CSGO där man satsar sina pengar vilket lag i en turnering som man tror kommer att gå ända till final. Vare sig laget du spelat på vinner finalen eller kommer tvåa så har du ändå vunnit.

Turneringsvinnare

Till skillnad från föregående alternativ så lägger man sitt bet på det lag i CSGO turneringen man tror kommer att ta hem första platsen. Alltså vinner finalen. Har man gjort sitt förarbete inför en CSGO turnering noggrant och har bra koll samt god känsla för vilket lag som kommer att kamma hem titeln i en CSGO turnering så är detta ett bra alternativ att lägga sitt Esport bet på.

Spel på pistolrundor

Man kan placera ett bet på vilket lag  som man tror vinner pistolrundan. Pistolrunda spelas alltid spelrunda 1 och spelrunda 16. Det lag som vinner pistolrundan brukar ofta vinna de nästkommande två rundorna eftersom de har mer pengar att köpa vapen för än motståndarlaget. Topplagen i CSGO brukar alltid ha en spelare som briljerar under pistolrundor. Ska du lägga ett bet på pistolrundor så är det viktigt att sätta sig in i de olika lagen och dels bl.a se hur det gått i tidigare spelade matcher.

Odds på spelrundor

Ett specialspel du kan lägga på om det antingen spelas fler eller färre än 26.5 spelrundor under en match i CSGO. Du kan också lägga ett bet på om det slutar med udda eller jämnt antal spelade rundor under matchen. Eller varför inte lägga ett bet om vilket av lagen som först vinner 5 spelrundor.

Betta på kills

Detta är ett alternativ för dig som vill placera ett bet på vilket lag som får flest kills, eller om någon i ena laget ensamt dödar alla i motståndarlaget (ace). Du kan också lägga ditt bet på vilket lag som får flest first kills eller vilket lag som vinner flest clutches. För att ett lag ska vinna en clutch så betyder det att det är en ensam spelare kvar i ena laget som möter minst två motståndare och lyckas döda dem och vinna spelrundan.

Viktiga saker att tänka på innan man lägger ett CSGO bet

Det finns många faktorer som spelar roll för vilket lag som kommer att vinna en CSGO match. Innan man lägger sitt CGSO betting odds är det därför viktigt att ha gjort lite efterforskning om vilka lag som möts. Vi kommer nedan att klargöra 10 viktiga faktorer att tänka på som kan vara till ens fördel när man lägger sitt bet.

Lär dig CSGO

Är man inte familjär med hur CSGO fungerar så kan det vara bra att provspela det ett par gånger så att man lär sig grunderna innan man börjar med CSGO betting. När man känner sig införstådd med regler, vapen, spelkartor, taktiker mm så kan man använda sig av denna kunskap till att analysera CSGO matcher i bettingsyfte.  Ju mer införstådd man blir i CSGO och betting ju bättre beslut kommer man också kunna ta i exempelvis livebetting.

Hur ser dagsformen i lagen ut?

Har de precis kommit ifrån en större turnering någon annanstans i världen? Har de precis spelat flertalet matcher? Finns det risk att de är trötta? Skillnaden på toppspelarnas skicklighet i CSGO vill vi inte påstå är så stor, de är alla enormt skickliga. Dagsformen kan därmed ha stor påverkan på lagens prestation inför den kommande matchen.

Har lagen mötts tidigare?

Det kan vara väl värt att kolla upp statistik och jämföra resultat om lagen har mötts tidigare. Kanske kan man få svar på varför det ena laget tidigare har förlorat mot det andra. Ju mer man vet om lagen ju större chans är det att man kan förutse kommande resultat.

Hur har lagens senaste matcher gått?

Är laget just nu inne i en streak och har vunnit alla sina senaste matcher eller är de i en svacka och har inte vunnit en match på ett tag? Varför har de vunnit eller förlorat sina senaste matcher?

Har något av lagen varit på topp för länge?

Frågan är inte om utan frågan är när? Har laget varit på topp allt för länge och inte förlorat en enda match så kommer de till slut att förlorar. För varje match de fortsätter att vinna när de är på topp så ökar bara riskerna att de till slut kommer att börja förlora. Av denna anledning är det inte alltid det bästa att satsa på topplaget.

Använder sig något utav lagen en inhoppare?

Använder sig något av lagen av en eller flera stand-ins? Precis som i vilken sport som helst så händer det att ett lag måste ersätta en ordinarie spelare med en inhoppare eller så kallad stand-in. Använder sig något utav CSGO lagen en inhoppare så brukar det oftast ha en negativ effekt på hela lagets prestation, även fast inhopparen är en topp rankad spelare. Inhoppare kan påverka lagets prestation och kommunikation till det sämre. På så vis är detta ett handikapp och det kan då vara värt att betta mot laget som har en inhoppare.

Har lagen gjort några större förändringar senaste tiden?

I CSGO är det ingen ovanligt att spelare byter lag. Att en spelare byter lag och på pappret ersätter en sämre spelare så betyder det inte att de kommer att börja vinna deras kommande matcher direkt. Snarare tvärtom så handlar CSGO väldigt mycket om samarbete och kommunikation. Om då om ett lag precis bytt en spelare så kan det ta tid och ett antal matcher innan samarbetet börjar sitta till 100 %.

Vilket lag har hemmaplan?

Det kan vara värt att kika på vilket lag som har ”hemmaplan”, eftersom vissa lag kan ha en mycket bra och stor hemma support som kan påverka och ge lagets prestation en boost.

Vilka kartor spelas?

En CSGO match spelas oftast bäst av 3 kartor. Vissa lag är extremt duktiga på vissa kartor och får laget igenom sitt val av karta så är det stor chans att laget vinner den kartan även fast motståndarna i snitt är betydligt mycket bättre. Man kan på så vis lägga ett bet på laget vinner den kartan eller lägga ett bet på att det kommer att spelas alla 3 kartor, eftersom laget vinner sitt val av karta och kanske förlorar den andra kartan och det avgörs på karta 3.

Ha dock i åtanke att det blir betydligt mycket oftare skrällar i CSGO matcher än i andra sporter så som ishockey och fotboll. Vissa gånger kan det vara värt att lägga ett bet på högoddsarna, då de kan ha en riktigt bra dag och vinner fastän det på pappret inte ska vara möjligt.

Hur ser oddsen ut hos spelbolagen?

Innan man ska lägga ett bet på en CSGO match så kan det vara bra och kolla vad för odds de olika spelbolagen ger lagen som möts. Oddssättarna sätter oddsen efter deras analyser på vilket lag som är favorittippade. Det kan också vara bra att passa på och titta vilket spelbolag som ger bäst odds på det lag man önskar lägga ett CSGO bet på.

CS:GO Skingambling

De flesta sidor som erbjuder CSGO skingambling har ett krav på en minimum insättning. Dina skins växlas in mot tickets eller coins. Dina skins är värda olika mycket och detta bestäms av CSGO steam analyst. Om du vill växla dina skins mot tickets eller coins så måste du koppla ditt steam-konto med bettingsidan. De flesta skingambling sidor erbjuder också en förmånlig bonus. Har du inte tillräckligt med skins så kan du på vissa sidor växla in riktiga pengar mot tickets eller coins. När du sedan vinner så vinner du oftast inte skins utan du vinner tickets eller coins som är värda riktiga pengar. De tickets eller coins som du vinner kan du sedan växla och ta ut i riktiga pengar eller köpa skins för.

AWP skin

CS:GO Jackpot

Ett väldigt populärt gambling alternativ men som till största del handlar om tur än skicklighet. Du kan om du vill växla in dina egna skins som byts mot biljetter av olika värde som du sedan kan lägga ett bet med. Du vinner alltså inga skins utan du både satsar och vinner riktiga pengar. Jackpot går ut på att man lägger sitt bet i en stor jackpott där det sedan blir en ensam vinnare. På Jackpott så är det ett hjul som snurrar och på den spelare som pilen landar på tar hem hela vinsten. Ju större bet du vill lägga ju större chans är det att du vinner. 

Spelexempel

Anta att det är 10 spelare och totalt är det 1000 kr i vinstpott. Spelare ett 1-5 lägger vardera 100 kr. spelare 6-9 lägger vardera 50 kr och spelare 10 lägger 300 kr, alltså 30% av den totala betpotten. Spelare 1-5 har på vis vardera lagt 10% av den totala betting summan av vinstpotten och har därmed vardera 10% vinstchans. Spelare 6-9 har lagt totalt 20% av den totala betting summan och har därmed 5% vardera vinstchans. Spelare 10 har satsat 300 kr, 30% av den totala betting summan och har i och med detta störst chans att ta hem jackpotten. Spelare 10 vinstchans är 30%, vinner han så kammar han hem hela jackpotten men förlorar han så förlorar han betydligt mycket mer än resterande 9 spelare. 

Detta är ett väldigt roligt spel där du kan öka din vinstchans men ha i beaktning att det är fortfarande slumpen som avgör vem som vinner.

Pengar eller skins på CSGO roulette

Detta spelalternativ är precis som ett vanligt roulettebord fast väldigt förenklat, det är siffrorna 0-14 där siffran 0 är grön och jämna nummer är röda och udda nummer är svarta. Du har endast 3 alternativ att lägga ditt bet på, rött, svart eller grönt. Satsar du på rött eller svart och du vinner så vinner du 2x pengarna. Satsar du istället dina pengar på grönt som också är ”husets” siffra och vinner så vinner du 14x pengarna. 

CSGO roulette är ett turbaserat spel och som sagt är väldigt likt vanlig roulette som de har på casino. Känner du för lite spänning och tror dig ha turen med dig så prova CSGO roulette. Du kan antingen göra en insättning med pengar eller växla in dina skins mot coins som du sedan kan spela roulette på och vinna riktiga pengar.

Coinflip gambling

För er som snabbt vill dubbla er insats och lägga ett bet på att singla slant så är coinflip det perfekta spelet. Här krävs det mycket tur men lägger du ett större bet än din motståndare så har du en liten större vinstchans än din motståndare. Precis som det låter så är detta ett gambling spel där ett mynt snurras och avgör vem som vinner. Ena sidan av myntet är en logga för Anti-terrorister och på andra sidan myntet är en logga för Terrorister. För att få fördelen på din sida så ska du lägga ett större bet än din motståndare. 

Du kan dock inte lägga ett hur stort bet som helst utan spelsidorna brukar begränsa det till maximalt att du kan lägga 10% mer än din motståndare i ett bet. Om din motståndare satsar 100kr så kan du lägga ett bet mellan 90-110kr, den som lägger största bettet får fördelen. För att lägga ett bet krävs det antingen att du sätter in riktiga pengar eller ansluter ditt steam-konto så att du istället satsar dina skins.

Dice gambling

På CSGO dice så bettar du dina pengar eller skins på ett tärningskast, dvs att du oftast lägger ett bet på att tärningskastet ska under din högst satsade siffra. Det kan se lite olika ut på lite olika CSGO dice betting sidor. På vissa sidor så kan tärningen bestå av 1-10 och på andra allt ifrån 1-100. Ju högre odds eller utdelning du vill ha ju mindre blir din vinstchans men ju större utdelning kan du få. 

Låt säga att du vill dubbla din insats på ett tärningskast som består av 1-100, landar tärningen på allt under 50 så vinner du. Vill du trippla eller fyrdubbla din insats så behöver dit tärningskast landa på mindre än 33 eller 25. CSGO dice är ett väldigt enkelt och extremt turbaserat gambling spel. Har man kopplat sitt steam-konto så kan man betta sina skins, vissa spelsidor tillåter även dice med vanliga pengar. Lägger du ett bet så är sedan spelet över på bara några sekunder. 

Lika snabbt som du kan vinna kan du också förlora dina skins eller pengar. Detta är ett spel för de som vill gillar att gambling.

CS:GO Crash

CS:GO Crash är ett relativt annorlunda spel gentemot de andra CSGO betting spelen som finns, sambandet som de flesta CSGO betting spel har gemensamt är att de är främst turbaserade. CS:GO Crash vill vi ändå påstå är det mest underhållande och spännande betting spel, varför? Jo, för man har absolut ingen aning om hur långt man kan gå och hur långt man borde gått. 

CSGO Crash är ett extremt högrisk spel som kan ge mycket stor utdelning om man dels har lite is i magen men också har en känsla för när det är dags att casha ut och ta vinsten från bettet. 

Hur fungerar CSGO Crash

Först väljer man hur mycket man vill satsa och sedan startar spelet och då visar en diagonal pil som hela tiden stiger från 1 till uppemot flera hundra om man har tur. Det gäller alltså att lämna spelet för att man ska kunna vinna. Ditt bet gångas ju längre du vågar vara inne i spelet och casha ut innan det kraschar. När du lagt ett bet så startar spelet och tyvärr så avgörs allt på slump så spelet kan i princip krascha och du förlorar ditt bet precis när spelet startat. 

Det går absolut använda sig av vissa strategier för hur man ska spela för att också kunna casha ut i rimlig tid och på så vis försöka gå med vinst på CSGO Crash. I CSGO Crash finns det möjlighet växla in dina skins mot coins som du sedan lägger ditt bet med. Du kan ställa dina specifika inställningar om hur vill att ditt bet ska gå till, du kan exempelvis ställa in så att du automatiskt cashar ut när pilen har nått en viss siffra och gångat ditt bet tillräckligt mycket. Du kan ställa in så att du autospelar och därmed hinner lägga ett bet fort innan själva kraschen hinner ske. Är du en gambler så är CSGO Crash det perfekta betting spelet för dig.

Så spelas CS:GO

CSGO är ett av de största spelen inom Esport, både när det kommer till antalet spelare och antalet åskådare. CSGO är ett förstapersons skjutspel (FPS) som spelas i två 5-manna lag. Fem terrorister möter fem anti-terrorister vars främsta mål är att döda varandra för att vinna rundan. Spelar man som terrorist så kan laget vinna en runda på två vis, antingen genom att man dödar alla anti-terroristerna eller genom att plantera och detonera en bomb på en av två förbestämda platser innan spelrundans tid har tagit slut som oftast är ett par minuter. 

Spelar man däremot som anti-terrorist så kan laget vinna på följande vis, antingen genom att man dödar alla 5 terrorister eller att man desarmerar bomben, förutsatt att den har hunnit planterats av terroristerna. Låter man spelrundans tid rinna ut utan att terroristerna hunnit plantera bomben så vinner automatiskt anti-terroristerna eftersom terroristerna då har misslyckats med sitt uppdrag att plantera bomben. Det finns också banor på CSGO där anti-terrorister ska rädda ett x-antal person som hålls som gisslan utav terroristerna. Rinner tiden ut på en gisslan bana så vinner då automatiskt terroristerna eftersom anti-terroristerna då har misslyckats med sitt uppdrag att rädda gisslan.

Spelrundor i CS:GO

En spelrunda på CSGO är 1 minut och 55 sekunder. Det finns olika kartor att spela på och varje karta spelas bäst av 30 rundor, dvs först till 16 vunna rundor vinner kartan. Efter 15 spelade rundor så byter lagen sida så att båda lagen får spela som både terrorister och anti-terrorister under en och samma spelkarta. 

Blir det lika (15-15) efter att lagen har spelat två stycken spelkartor så går det över till den tredje och sista spelkartan i förläning kartan. I förlängning så börjar varje spelar med max antal pengar (16,000$) att spendera på vapen, utrustning och granater. Under förlängning spelar man bäst av 6 övertidsrundor med 3 rundor som terrorist och 3 rundor som anti-terrorist. Blir det fortfarande lika efter 6 rundor så börjar det om igen med 6 st nya övertidsrundor, detta pågår tills det att något lag har vunnit 4 av 6 spelrundor.

Det ekonomiska systemets roll i CS:GO

När man spelar CSGO så kan i varje runda handla olika vapen utifrån hur mycket pengar du har hunnit tjäna ihop. Ju mer personer man dödar eller ju fler rundor man vinner ju mer pengar får man då att spendera i kommande spelrundor.

Omgång 1 och 16 börjar alltid med en så kallad pistolrunda. Varje spelare börjar runda 1 och runda 16 med 800$ vardera. För dessa pengar kan en spelare köpa en bättre pistol, ammunition och utrustning. Första rundan i varje halvlek spelar alla spelare med endast pistol, det lag som vinner dessa rundor får en stor ekonomisk fördel i kommande rundor till att köpa bättre vapen än en pistol, utrustning och granater.

Som lag och spelare i CSGO får man olika mycket pengar beroende på vilket vapen man använder när man dödar någon. Som lag får man också bonus pengar om du eller en medspelare desarmerar en bomb när ni spelar som anti-terrorister, samma sak gäller om bomben detonerar när du eller en medspelare spelar som terrorister. Om ditt lag förlorar mer än en spelrunda i rad får ni lite mer pengar att spendera i kommande spelrunda.

Att det finns en ekonomisk faktor i CSGO betyder det att ju smartare lagen spenderar sina pengar ju större påverkan kan de också ha att vinna sina spelrundor. CSGO handlar inte bara om att vara bra på att döda motståndare i spelet utan det är ett förstapersonskjutspel som till stor del handlar om strategi, både ekonomisk och lagmässigt där det handlar om att hålla varandras ryggar och blindspots.

Vanliga kartor på tävlingsnivå

När CSGO matcher spelas på tävlingsnivå så är det utvalda spelkartor som man spelar på. Spelkartorna som spelas i en match väljs själva av de mötande lagen precis innan matchstart. De båda lagen som möts bannar först varsin av 7 spelkartor som inte ska kunna väljas att spela sin match på. De två mötande lagen väljer sedan varsin av de 5 kvarstående spelkartor att spela 30 spelarundor vardera på. Sedan bannar de båda lagen igen varsin av de 3 kvarstående spelkartorna och den sista spelkartan som är kvar spelas 30 spelrundor på om det fortfarande står lika mellan de båda lagen efter att de har spelat 2 spelkartor. Har man koll på hur pass bra de båda lagen som möts är på olika banor så kan man som bettare dra fördel av detta. De vanligaste spelkartor som spelas på tävlingsnivå är:

de_vertigo
de_dust2
de_inferno
de_mirage
de_nuke
de_overpass
de_train