Bästa Gamingmusen 2022: Testad av spelare

Bästa Gamingmusen för varje spel, hand och budget

Gaming musen är datorns viktigaste tillbehör när du spelar. Den bestämmer vad dina ögon ser och när det kliar i avtryckarfingret finns den vid din sida. Vill du prestera på topp i ditt favoritspel vill du ha en mus du kan lita på, som är responsiv och exakt i rörelserna.

Men det finns otaliga alternativ också. Spelar du hotkey tunga MMO spel och behöver en massa extra knappar? Blir du frustrerad på kabeln? Letar du efter en superlätt mus för tävlingsspel? Oavsett vad du behöver är chansen stor att det finns en spelmus som är perfekt för dig.

Vi har testat dussintals gaming möss i alla former, storlekar och prisklasser. Vi begränsat dem till ett överskådligt antal som vi anser är de bästa för gaming och listat dom här så du enkelt kan välja en som passar dig. En sak du kommer att märka är att den bästa gaming musen inte behöver kosta dig 2000 KR; du hittar ett par bra budgetalternativ i vår lista också för mindre än 500 KR.

Innehåll på denna sida

Vi testar, betygsätter och jämför gamingmöss. Fortsätt scrolla så hittar du de bästa gamingmössen just nu enligt oss. 

Klicka på länkarna nedan för att hoppa till vanliga frågor.

Razer DeathAdder V2

5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Bästa gamingmusen för de allra flesta spelare

Razer DeathAdder har en heltäckande fantastisk form för alla möjliga grepp och handstorlekar, och jag har spenderat hundratals timmar på att datorspel, använda Photoshop och surfa på internet med den. Trots år med iterationer, så ändrar Razer aldrig DeathAdder formen. Det finns ingen anledning till det.

DeathAdder V2 använder en 20 000 DPI Razer Focus+ optisk sensor, och även om stora siffror inte nödvändigtvis motsvarar kvalitet, så gör de det i detta fallet. Razers senaste teknik ger felfri spårning, även om du flyttar musen så snabbt som mänskligt möjligt.

För de flesta spel och spelare är DeathAdder V2 en fantastisk mus. Dess design är enkel, med två perfekt placerade, generösa tumknappar. Den har också en utmärkt optisk mussensor som fungerar på både textil och hårda musmattor. och den har den ultimata formen för både “klo” och “handflatagrepp”, vad du än föredrar.

Och om du vill skippa sladden tar DeathAdder V2 Pro samma form, samma sensor och gör den till en fantastisk trådlös gaming mus.

Logitech G203 Lightsync

4/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Bästa billiga gamingmusen

Det finns gott om prisvärda spelmöss värda dina pengar idag, men få kan du ha lika stort förtroende för som Logitech G203 Lightsync. Det är en allsidig mus som levererar stabil och konsekvent prestanda i ett elegant paket och är absolut den bästa billiga spelmusen som finns idag. Logitech -sensorn i musen är klassad upp till 8000 DPI och den har responsiva switchar genom hela för att säkerställa smidig användning.

Den enda signifikanta skillnaden mellan denna och G203 Prodigy är inkluderingen av trezons RGB-belysning på Lightsync istället för enkelzonsbelysningen på Prodigy. Det är inte en stor förändring, men en som ser bra ut och inte kostar extra. Om du kan göra ett fynd på G203 Prodigy rekommenderar vi starkt att du bunkrar upp så länge lagret räcker.

Razer Naga Pro

4.5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Bästa MMO gamingmusen

Formen och funktionen på Razers Naga har kommit långt under åren, men den har länge varit den bästa MMO musen värd våra pengar. Denna versionen av Razer Naga Pro är den bästa någonsin: en liten, bekväm mus med en högkvalitativ sensor och tre utbytbara sidopaneler med knappar som är idealiska för MOBA, MMO eller allmänt bruk.

MOBA panelen är den bästa; den har 6 knappar uppdelat i två rader så att det finns tillräckligt med knappar för att mappa flera abilities, men inte så många att det blir överväldigande.

Årets Naga erbjuder en förbättrad batteritid och fungerar med Razer Mouse Dock (ingår inte, tyvärr). Razer Naga Pro är något på den lilla sidan för större händer, med en mer “squat” form än vissa spelmöss. Den är bekväm i det avslappnade greppet som passar MMO, men kommer fortfarande att göra jobbet om du spelar MOBA, FPS eller andra spel.

Det är också värt att notera att medan Naga är en helt högerhänt mus, har Razer även skapat en version för vänsterhänta. Även om vänsterversionen bara kommer med en enda uppsättning sidoknappar.

SteelSeries Prime Wireless

4.5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

En fantastisk mus för tävlingsspelare

Prime Wireless är en högpresterande maskin utan krusiduller som är utformad för att smälta ihop med din handflata och göra dig till den FPS-gud du alltid drömt om att vara. Musen för 1399 SEK är en del av Steelseries Prime-sortiment av esportfokuserad utrustning och är alternativet mellan den billigare trådbundna Prime och OLED Prime+.

Prime Wireless kändes omedelbart som att den var designad just för min speciella hand. SteelSeries säger att de arbetade med flera esports -proffs för att utveckla rätt form och vikt som känns som en förlängning av din arm. För en gångs skull lever produkten upp till hypen. Prime Wireless är utformad för högerhänta, särskilt med klo -och fingertoppsgrepp. Hela musen verkar försiktigt luta mot höger så att den vaggar i din handflata för ett bekvämt grepp.

Som en trådlös gaming mus har den ett inbyggt uppladdningsbart batteri som räcker för 100 timmar per laddning, vilket är över en veckas genomsnittlig användning. Jag bör dock påpeka att dessa siffror bara kan uppnås när musen körs i högeffektivt läge, vilket tonar ner vissa inställningar som RGB för att spara ström. För spel vill du behålla det i prestanda mode som tuggar igenom batteriet på betydligt kortare tid – cirka 40 timmar i test.

Jag förväntade mig aldrig att gilla Steelseries Prime Wireless men det är bara så jäkla bekvämt att använda för arbete och spel. Ingångsfördröjning är inget problem och ärligt talat är trådlösa möss nuförtiden praktiskt taget oskiljbara från sina trådbundna motsvarigheter. Batterilivslängden är fantastisk och den snabba laddningen är något varje trådlöst tillbehör borde ha. För 1399 SEK är Prime Wireless på den dyrare sidan, men det är en kvalitetsmus som kommer att tjäna dig bra.

Razer Basilisk V3

4.5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Bästa gamingmusen för RGB fantaster

Nya Razer Basilisk V3 är, som namnet antyder, den tredje versionen av den ikoniska trådade trotjänaren. Ursprungligen introducerad under det underbara året 2018 fick Basilisken snabbt sitt namn som en av de bästa spelmössen. Vi älskade uppföljningen Basilisk V2 och de många förbättringar som den medförde. Till denna versionen av musen är förbättringarna inte lika uppenbara.

Basilisk V3 ser ut och känns praktiskt taget identisk som V2, vilket visserligen inte är en dålig sak alls. Basilisk V3, som är designad för högerhänta, behåller samma utfällda och texturerade tumstöd, ikoniska tumpaddel och delad musknappsdesign som V2.

Basilisk V3 är en solid uppgradering på en redan bra mus, som förbättrar element utan att förringa andra. Dessa förbättringar är också välkomna, och jag kan ärligt talat inte komma över hur bra den extra Chroma -belysningen ser ut. HyperScroll Tilt Wheel är kul, men i slutändan inte lika användbart i spel som i jobbsyfte. Men totalt sett älskar jag den här nya Basilisken, och det gör mig verkligen uppspelt för en trådlös Basilisk V3 Ultimate.

SteelSeries Sensei 310

4.5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Den bästa spelmusen för tvåhänta

Den uppdaterade versionen av denna grundpelare i Steelseries utbud, Sensei 310, återuppfann subtilt en klassisk mus. Det behövdes. Nästan allt är nytt förutom Senseis tvåhänta form, och det är precis så det ska vara. Tack vare ett nytt plastskal har Sensei bättre grepp och kan hantera en svettig handflata utan problem. Steelseries använder sin egen anpassade version av en av de bästa spelsensorerna som finns, så du behöver inte oroa dig över att Sensei 310 kommer att drabbas av några spårningsproblem.

Sensei 310 passar i din hand precis som den gamla Sensei och är en bra form för antingen vänster- eller högerhänta spelare som letar efter en medelstor mus som funkar för både höger och vänsterhänta. Det betyder att den har ett par identiska tumknappar till vänster och höger, annars ett vanligt problem för ambidextrimöss – det kan vara alldeles för enkelt att av misstag klicka på knapparna på fel sida med lillfingret. Under mina timmar med att testa Sensei 310 har det inte hänt en gång.

Storleken och formen på tumknapparna har justerats, vilket gör det enkelt att gunga tummen uppåt för att trycka på dem men hålla dem borta från oavsiktliga klick. Alla som letar efter en liten, ljus eller ambidextriös mus: du har hittat den.

Logitech G Pro Wireless

4.5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Den bästa trådlösa gamingmusen för tvåhänta

G Pro Wireless är makalös när det kommer till trådlösa möss, G Pro är utrustad med Logitechs 16 000 DPI HERO-sensor och den typ av latencyfria upplevelse du kan förvänta dig av en trådbunden mus. Det är otroligt lätt, ligger på strax över 80g i vikt, men det känns inte billigt till skillnad från vissa lättare möss. Istället är den tillverkad av högkvalitativa material och uppvisar prestanda som matchar.

Logitech utformade varje komponent i G Pro Wireless för att vara så lätt och hållbar som möjligt, inklusive att tona ner tjockleken på chassiets sidoväggar utan att göra avkall på komposition eller densitet. Av de många hårda testerna att döma har G Pro överlevt mitt skrivbord av mycket robust material.

Den har också en bra batteritid på 40 timmar och är anpassningsbar, med knappar på sidopanelerna som kan tas bort och bytas ut om du skulle vilja det. Du kan också koppla ihop G Pro med Logitechs Powerplay -laddningsmatta och aldrig oroa dig för att du ska få slut på batteri igen. Den enda riktiga nackdelen är prislappen: på cirka 1100 SEK är G Pro inte billig, men det går att motivera den kostnaden full ut.

Topp 7 gamingmöss 2021

  1. Razer DeathAdder V2 – Bästa allround musen för alla datorspel
  2. Logitech G203 Lightsync – Bästa billiga gaming musen
  3. Razer Naga Pro – Bästa MMO gaming musen
  4. SteelSeries Prime Wireless – En fantastiskt mus för tävlingsspelare
  5. Razer Basilisk V3 – Bästa gaming musen för RGB fantaster
  6. SteelSeries Sensei 310 – Den bästa spelmusen för både höger och vänsterhänta
  7. Logitech G Pro Wireless – Bästa trådlösa musen för dubbelhänta

Vanliga frågor om gamingmöss

Varför ska jag välja en gamingmus över en vanlig optisk mus?

För det första är spelmus -sensorer utformade för att vara mer responsiva och exakta. Med justerbar (eller ingen) utjämning och acceleration blir ditt aim stadigt. Gamingmöss är utformade för att ha mer tillgängliga, programmerbara knappar än en traditionell mus, så du slipper krångla med ditt tangentbord samtidigt som du är på en killstreak.

Är en trådlös mus bra för spel?

Historiskt sett var svaret alltid: nej. Den trådlösa anslutningen, även om den var bekväm, brukade lägga till extra latency till anslutningen jämfört med en trådbunden mus, vilket innebar att input lagg i spel var en vanlig sak. I tävlingsspel är det en väldigt dålig sak.

Men moderna trådlösa gränssnitt, främst 2,4 GHz radioanslutningar, har noll märkbar skillnad i latency jämfört med en vanlig trådbunden anslutning. Blindtest har gjorts med proffsspelare som använder trådbundna och trådlösa möss, och om de bästa esportarna inte kan känna skillnaden är vi övertygade att du inte kan det heller.

Bluetooth -anslutningar kan emellertid fortfarande införa ovälkommen fördröjning i en spelsituation, så de är bäst att undvika. I moderna trådlösa spelmöss används dock Bluetooth bara som ett alternativ för låg effekt.

Vad ska jag tänka på när det gäller att välja mus?

När du bestämmer dig för en mus bör din prioritet vara att hitta en som är bekväm för din hand. Det finns otaliga storlekar, former och vikter att tänka på. Du kanske har den snyggaste musen med det mest praktiska utbudet av knappar, men om det inte är bekvämt för dig kommer du inte att vara nöjd med det. Det finns också gott om ambidextrösa spelmöss och spelmöss för vänsterhänta i listan – om du tillhör den skaran människor.

Under de senaste åren har de flesta spelmöss också fått mycket höga DPI -sensorer (eller, mer exakt: CPI), så även en budgetmus kommer sannolikt att fungera bra. De flesta av dessa sensorer klarar extremt höga DPI -tal på upp till 20 000 DPI när du realistiskt spelar på en mycket lägre känslighet – i allmänhet under 2000 DPI. Konsensus är att inte oroa sig för det antalet för mycket. Koncentrera dig istället på att hitta en mus med den perfekta formen och vikten, och uppenbarligen en som passar ditt snygga tangentbord.

Proffsspelare rekommenderar i allmänhet lättare, mer okomplicerade möss med få knappar dom inte kommer i vägen. Lättare möss tröttar inte ut din handled och kan lätt glida över musmattan i höga hastigheter. Allt under 100 gram är ofta perfekt för tävlingsmöss. Det är också värt att tillägga hur stark du känner dig med en lätt mus i handen.

Hur testar vi gamingmöss?

Vi har använt tillräckligt med spelmöss för att få en bra känsla för kvalitet, placering av knappar och form. Våra åsikter om dessa aspekter av musdesign är naturligtvis subjektiva, men de är också ärliga och vi har mycket information när vi bedömer en mus. Den knepiga delen med att testa spelmöss är att analysera den andra delen av ekvationen: spårningsprestanda, jitter, “angle snapping”, acceleration och perfekt kontrollhastighet och avgöra hur var och en av dessa frågor påverkar upplevelsen av att använda en mus.

För det kommer applikationer som Mouse Tester till nytta. Vi använder detta program för att se om vi kan upptäcka några uppenbara problem med de möss vi använder. I varje spelmus som vi testade inaktiverades dock angle snapping och acceleration som standard i drivrutinerna (även om en mus fortfarande kan uppvisa acceleration p.g.a problem med själva sensorn) och aldrig stött på några större prestandaproblem.

Gamingmus lexikon

Grepp hänvisar till hur du håller musen. De vanligaste greppen är handflata, klo och fingertopp. Här är ett bra exempel på hur varje grepp fungerar.

CPI står för counts per inch, eller hur många gånger sensorn kommer att läsa dess spårningsyta, aka din musmatta, för varje tum som den flyttas. Detta kallas vanligtvis DPI, men CPI är en mer exakt term. Ju lägre CPI, desto längre måste du flytta musen på din matta för att det ska röra på sig på skärmen.

Jitter hänvisar till en felaktighet i en sensor som läser ytan som den spårar. Jitter uppstår ofta vid högre rörelsehastigheter eller högre CPI. Jitter kan få markören att hoppa oregelbundet, och till och med en liten skakning kan förstöra ett skott i ett FPS-spel eller göra att du klickar fel på en enhet i ett RTS.

Angle snapping, även kallad förutsägelse, tar data från en musgivare och modifierar utmatningen för att skapa jämnare rörelser. Om du till exempel försöker rita en horisontell linje med musen blir det inte perfekt – du kommer att göra några subtila kurvor i linjen, särskilt vid högre känslighet. Angle snapping jämnar ut kurvorna och ger dig istället en rak linje. Detta är generellt dåligt eftersom det betyder att dina musrörelser inte matchar din hands rörelser 1: 1, och angle snapping kommer inte att vara användbart i de flesta spel. Tack och lov har nästan alla spelmöss inaktiverat det som standard.

Acceleration är förmodligen det mest smädade, mest granskade problemet med spelmus-sensorer. När en musgivare uppvisar acceleration kommer markören att gå snabbare ju snabbare du flyttar musen; Detta anses ofta dåligt eftersom att flytta musen långsamt sex tum över en musmatta kommer att flytta markören annorlunda än att flytta musen snabbt samma avstånd. Detta introducerar variation som kan vara svår att förutsäga.

Perfekt kontrollhastighet, eller funktions-rate, avser den hastighet med vilken musen kan flyttas medan den fortfarande spåras exakt. De flesta spelmöss kommer att spåra extremt exakt när de flyttas i långsamma hastigheter, men låga CPI -spelare kommer ofta att flytta sina möss stora avstånd över musmattorna vid mycket höga hastigheter. Vid höga hastigheter, särskilt vid höga CPI, kan inte alla musgivare behålla sin noggrannhet i spårningen. Den punkt där sensorerna slutar spåra exakt kommer att skilja sig mellan CPI-nivåer.

IPS mäter tum per sekund och den effektiva maximala spårningshastigheten för en given sensor är också klassad. För att inte förväxla med skärmpaneltypen med samma namn, ju högre IPS för en given mus, desto bättre kan den hålla jämna steg med snabba rörelser och bibehålla noggrannhet.

Lyftavstånd är fortfarande ett populärt mått i musentusiasternas kretsar, även om det inte påverkar de flesta spelare. Lyftavstånd hänvisar till höjden en mus måste höjas innan sensorn slutar spåra dess yta. Vissa spelare föredrar en mus med ett mycket lågt lyftavstånd eftersom de spelar med mycket låg känslighet och ofta måste lyfta musen från plattan för att ”återställa” den i en position där de kan fortsätta svepa. Med en lågt avstånd flyttas markören inte oregelbundet när musen lyfts.