Bästa Gamingstol 2022: Bäst i Test

Bästa gamingstol 2022: De bästa gamingstolarna testade och recenserade

Den bästa gamingstolen är den perfekta pricken över i:et för en modern dator set-up. Det kommer verkligen att sammanföra hela ditt skrivbord och få det att se väldigt suveränt ut. Men dessa tronar för gamers är bra för mer än stilpoäng, de bästa gamingstolarna kommer också att ge din trötta rygg en perfekt plats att vila på. Detta är en del av förklaringen till varför de kan vara så dyra – att hålla dig i ett stycke är inte en billig uppgift. Om du har spenderat tusentals kronor på en extrem gamingdator är det bara rättvist att ge din stol lika mycket uppmärksamhet.

Om du bara letar efter vardagskomfort kan de bästa gamingstolarna verka överdrivna. Med wannabe-F1-säten och spelstolar täckta av sataniska runor som är populära just nu, har vi också sett till att inkludera några snygga kontorsstolar här också. Oavsett vad du väljer, tänk på din hållning! Det kan vara det sista du tänker på när du ger dig ut på en 24-timmars gaming-session, men vi ber dig: bortse inte från ergonomin.

Vi har testat tiotals gamingstolar från dagens mest kända företag för att hitta lyxiga och prisvärda stolar där du kan parkera din bakdel. Kolla in dem nedan.

Innehåll på denna sida

Vi testar, betygsätter och jämför gamingstolar. Fortsätt scrolla så hittar du de bästa gamingstolarna just nu enligt oss. 

Noblechairs Hero

5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

Den bästa gamingstolen för bra ryggstöd

När du köper en gamingstol är det lätt att glömma din hälsa. De flesta annonseras trots allt som lyxiga, dämpade stolar som minskar din värk när du krossar skiten ur dina fiender i Apex Legends. Men det är inte sant, och för vissa är det viktigt att välja en stol som tar  ryggstödet på allvar. Eftersom några i teamet har använt den dagligen i nästan ett år kan vi  varmt rekommendera Noblechairs Hero i uPVC-läder. Även om det inte är den mest spännande av stolarna eller den sportigaste, gör den verkligen ett bra jobb med att ta hand om din rygg.

Hero är lätt att montera, förutom biten där du fäster ryggen på sätet, så se till att du har en kompis för det. Den är fast, stödjande och extremt robust, så om du föredrar en mjukare stol som inte är lika bra för ländryggen är det kanske inte något för dig.

Bortsett från det har den ett anständig ryggstöd, tål en vikt på upp till 330 kg och har fullt justerbara handledsstöd. Den är tung men glider ganska lätt på de medföljande hjulen. Det kommer att se bra ut både på kontoret eller i spelrummet, så du får en stol som kan göra båda. Inte illa, om du har råd.

Noblechairs Epic Real Leather

4/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

En läderklädd skönhet

Noblechairs Epic Real Leather är en riktig utmanare för den bästa gamingstolstrofén. Om du letar efter en kompromisslös stol är det här den rätta för dig, från broderiet till det äkta lädret som gett namn till stolen, allt är i toppklass. Dessutom är det förvånansvärt snabbt och enkelt att bygga ihop den. Och när du är klar är Epic Real Leather en dröm att sitta på. Du kan anpassa din position som du vill. Gör oss bara en tjänst och läs instruktionerna medan du konfigurerar den. Syntetiskt läder är också ett alternativ om du vill spara lite pengar.

Razer Iskur

4.5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

En stabil förstastol

Razer är inte främmande för gamingutrustning, men det här är första gången de ger sig på gamingstolar och vi måste säga att det verkligen är en solid första insats. Razer Iskur är en spelstol av hög kvalitet som rundar ut din Razer-fyllda uppsättning ganska snyggt. Men även om du inte är fullt investerad i Razer är det fortfarande ett tilltalande alternativ som ger komfort och stöd du inte hittar i billigare spelstolar. Är den dyr? Allting är relativt och den kan vara utom räckhåll för många, men om du har råd med den kommer du inte ångra dig.

Noblechairs Icon

4.5/5

Hitta bästa pris hos:

Fördelar

Nackdelar

En lyxig gamingstol

Noblechairs är kända för att ha tillverkat några av de bästa spelstolarna som finns och Noblechairs Icon är inget undantag. Även om den är billigare än flaggskeppet Epic Real Leather, är den fortfarande extremt bekväm och en av de bästa datorstolarna som finns. Detta tack vare det fina ländryggsstödet, som du enkelt kan ta bort om du inte gillar det. Icon är Noblechairs minst aggressiva design, som kan locka för den som behöver en gamingstol som också fungerar som daglig kontorsstol.

Topp 7 bästa gamingstolar 2021

  1. Noblechairs Hero​: Den bästa gamingstolen för bra ryggstöd
  2. Noblechairs Epic Real Leather​: En läderklädd skönhet​
  3. Razer Iskur​: En stabil förstastol​
  4. Noblechairs Icon​: En lyxig gamingstol​
  5. Secretlab Titan Evo 2022: Den bästa gamingtolen gjord ännu bättre
  6. Secretlab Omega: Den mer prisvärda Secretlab stolen
  7. Secretlab Omega 2020: Flyter på sublim komfort

Hur väljer du den bästa gamingstolen för dig?

Grattis! Du har precis konfigurerat din nya, glänsande gamingdator, och du vill testa hur bra allt flyter i CS:GO.

Inte så snabbt. Innan du tar dig an en all-nighter i Steam måste du se till att din stol klarar av att hålla kroppen smärtfri. Lyckligtvis är de flesta gamingstolar designade med det i åtanke.

Vissa erbjuder mer komfort eller har bättre funktioner än andra. Entry-level och mid-range modeller tenderar att ha memory foam i nedre ryggen och nackkuddar snarare än inbyggda stödmekanismer. Men de flesta av de största varumärkena erbjuder nu också snygga stolar med justerbart ländryggsstöd för extra komfort. Beroende på dina behov kan du antingen spara lite pengar eller spendera lite extra för det stöd du behöver.

Om du vill ha ett mer elegant utseende, behöver du inte oroa dig. Alla spelstolar har inte det där typiska gaming utseendet i lika hög utsträckning. Det finns dom stolar som har en mer dyster look om du behöver det för dina dagliga Zoom-möten. Var noga med att kontrollera justeringen av dess höjd, armar och rygg också, eftersom vissa är mer flexibla och mångsidiga än andra.

Lyckligtvis är alla våra rekommendationer nedan tillräckligt bekväma för användning hela dagen, borde hålla i flera år och de flesta har fantastiska lutningsfunktioner. Det är bara att kolla igenom listan och slutligen välja den mest idealiska för dig. Läs  våra mini recensioner för att se vilken som är rätt för dig när du plöjer igenom långa sessioner framför skärmen.

Vanliga frågor om de bästa gaming stolarna

Ska du använda en gamingstol?

Som gamers och kontorsarbetare spenderar vi en stor del av varje dag på våra stolar framför skärmen. Med tanke på att de flesta av oss inte planerar att ändra på den situationen inom en snar framtid, är det bara rimligt att göra det i en bra stol. Svar: ja!

Är gamingstolar verkligen värda pengarna?

De bästa gamingstolarna ger din gaming set-up den slutgiltiga touchen, inte bara ur estetisk synvinkel, utan eftersom du troligen kommer att spendera timmar framför din maskin, kommer de att ge dig det stöd som behövs för att hålla ryggraden frisk också.

Är en gamingstol bättre än en kontorsstol?

Nej, det behöver den inte vara. Du kan hitta bra eller dåliga exempel på båda, och tro oss att det finns gott om det. Som sagt, vissa kontorsstolar är bra för spel och vice versa, och det finns ”kontorsstolar”, som Herman Miller Embody, som balanserar på gränsen mellan båda.

Det handlar verkligen om att hitta det som är rätt för dig, och ofta är det en gamingstol, för låt oss vara ärliga, du gillar hur coola dom ser ut. Det är en perfekt anledning att välja en gamingstol, se bara till att du inte offrar komfort och ergonomi för stil och klass.

En billig kontorsstol kan vara ett bra val om du vill spara pengar och vara bekväm.

Är gamingstolar bra för din hållning?

De bästa gamingstolarna tar han om dig och din rygg. När det gäller stoldesign är stöd för ländryggen avgörande. Det första du bör leta efter i en ny spelstol är om den har något inbyggt stöd för att hjälpa din kropp att behålla en idealisk hållning. Vissa har till och med ländryggsstödkuddar som fungerar till viss del. Multi-justerbara armstöd, klädsel och allmän stil är också viktigt och dessa funktioner inte är billiga.

Passar varje gamingstol till alla kroppstyper?

Olika stolmodeller är gjorda för olika längder och vikter, så var noga med att kontrollera din modell. Titta också på sitsens bredd och djup. Vissa stolar hävdar att du ska kunna sitta med benen i kors, men det beror på din storlek och benlängd.