Dota 2 bettingsidor

Dota 2 är en av de  största Esporterna, faktiskt den största sett till prispengar. Därför är det inte konstigt att spelet lockar många tittare. Är du en av de tittarna och också vill placera ett bet på Dota 2 matcherna så har du kommit till rätt sida.

Här listar och recenserar vi de bästa spelbolagen för DoTa 2 betting. Vi har guider där du kan läsa om olika sätt att betta på en match, samt lite tips på saker som kan vara bra att tänka på innan du bettar på en match.

Du hittar våra utvalda spelbolag för betting på Dota 2 och en större lista på spelbolag med svensk licens.

Spelbolag

Bonus

Omsättningskrav

Minsta odds

Pixel bet esport

Spelbolag med fokus på Esport
Omsättningskrav: Inga
Minsta odds: Inga

Spelbolag med fokus på Esport

Inga krav

Inga krav

Cherry Casino logga

Klassiskt spelbolag
Omsättningskrav: Inga
Minsta odds: Inga

Klassiskt spelbolag

Inga krav

Inga krav

Hajper logga

Betta enkelt med  BankID
Omsättningskrav: Inga
Minsta odds: Inga

Betta enkelt med BankID

Inga krav

Inga krav

Snabbare logga

Supersnabb betting med BankID
Omsättningskrav: Inga
Minsta odds: Inga

Supersnabb betting med BankID

Inga krav

Inga krav

Dota 2 betting

Dota 2 är ett av de populäraste spelen på inom Esport och har i särklass det största prispotterna under turneringar. Varje dag spelar över flera hundratusen världen över Dota 2. Flera miljoner tittare på större turneringar inom Dota 2. Dota 2 spelas på Steam och ägs av Valve som varje år arrangerar The international där världseliten inom Dota 2 tävlar om en prispott på flera miljoner dollar. Varje år hålls flera majors turneringar i Dota 2 som till slut leder upp till The international. Det finns även andra stora turneringar som inte Valve är med och sponsrar, exempelvis ASUS ROG DreamLeague, The Summit, SL i-League StarSeries, ESL One, Dota Pit League är några. Det hålls över 100 Dota 2 matcher i månaden som du lägga ditt esport bet på. Näst intill alla större Dota 2 turneringar går att lägga esport bet på. Det finns många sidor som erbjuder betting inom Dota 2.

Matchvinnare

Det vanligaste sättet att betta på Dota 2 är satsa på vilket lag som kommer att vinna en match. Ett odds sätts av spelbolaget innan matchen har börjat. Spelarna väljer sina heroes precis när matchen börjar. Vilka heroes spelarna väljer kan påverka matchen något enormt som troligtvis inte spelbolagen har med i sin kalkyl när oddsen sätts. Om man har kolla på lagen och de flesta heroes och man kan lägga ett sent bet så kan detta vara av fördel.

Livebetting på Dota 2

Precis som det låter så har vissa bettingsidor live-betting när det kommer till Dota 2 och andra Esportspel. När du spelar på live-betting så har du massvis med olika odds på olika utfall som kan ske i matchen. Du kan dels lägga ditt live-bet på vilket lag som vinner, vilken hero som kommer att dö eller döda härnäst eller vilket exempelvis vilket lag först når ett visst antal kills. Oddsen ändras hela tiden i live-betting så det gäller att verkligen följa matchen om du ska kunna pricka in dina live-bets.

Vinnare av turnering

Ett annat vanligt bet alternativ på Dota 2 är vilket lag som står som vinnare av en turnering. Det finns alltid lag som är favorittippade och därmed alltid har lägre odds. Skräll är inget jätteovanligt inom Esport. Har man koll på de lagen som är lite längre ner i listan och känner att någon av dom faktiskt har en möjlighet att vinna och därmed skrälla ska kan det vara värt lägga sitt bet på det laget och kamma hem en större vinst.

Kombinationsspel

Väljer man att spela ett kombinationsspel så kan dina odds bli ganska så höga men samtidigt betydligt mycket svårare att ditt bet går in. Enkelt förklarat så lägger man mer än ett bet i kombinationsspel, du kan exempelvis lägga ditt bet på flera olika matcher i ett kombinationsspel eller lägga ett bet på olika utfall i en match. Har man gjort sin research och vet mycket om de lag man vill lägga bet på i ett kombinationsspel så kan det ge en stor vinstutdelning.

Bet på vilket lag som tar sig till final

I detta bet alternativ så lägger du ditt esport bet i Dota 2 på vilket lag i en turnering som kommer att gå till final. Det spelar ingen roll om laget du har lagt ditt bet på vinner eller förlorar finalen, du har vunnit så länge laget tar sig till final.

Exakt resultat

En Dota 2 match spelas i bäst av 3 rundor. I detta alternativ kan du lägga ditt esport bet på om det kommer att spelas 2 eller 3 rundor.

Handikapp odds

Spelar man med handikapp så låter man det ena laget börja med 1-0 i rundor, dvs vill säga att laget du lägger ditt esport bet på i Dota 2 måste vinna med 2-0 i rundor för att ditt bet ska gå in. När man vågar och känner sig säker att spela med handikapp så kommer ditt odds att höjas.

Över eller under 2,5 kartor

I Dota 2 så är det bäst av 3 kartor som vinner matchen. I detta esport bet alternativ så spelar du inte på att ett av lagen ska vinna utan du lägger ditt bet om om det kommer att spelas mindre eller mer än 2,5 kartor. Lägger du ditt bet på att det blir färre än 2,5 kartor så vinner du om något av lagen vinner med 2-0. Lägger du ditt bet på att det kommer att bli mer än 2,5 kartor så vinner du om matchen slutar med 2-1 till något av lagen. Det spelar på så vis ingen roll vilket lag som vinner.

Flest kills 10, 15 eller 20

Vissa spelsidor har fler odds än andra när det kommer till Esport och Dota 2. Men med detta bet alternativ så lägger du ditt bet på vilket lag som först når 10, 15 eller 20 kills. Är detta två lag som är aggresiva spelare så kan detta vara ett kul bet att både lägga och titta på live.

Vilket lag som först dödar Roshan

På vissa spelsidor så kan man lägga sitt bet på vilket lag som först dödar Roshan, kanske är det också då det laget som lyckas vinna matchen eller försöker gå på en killing spree och lyckas döda 10 heroes först.

Vilket lag som förstör första tornet

Man kan också lägga ett bet på vilket lag som först förstör ett torn. Dock är det bara vissa spelsidor som erbjuder det här typ av bet.

Dota 2 stream

Eftersom Dota 2 är ett så pass stort och populärt spel så sänds det matcher både på nätet och på vissa tv-kanaler med kommentatorer. Genom att titta mycket på Dota 2 och ta till sig information om de olika lagen så kan man precis som med all annan typ av sport göra analyser för att sedan lägga olika bet på Dota 2. Under en match på Dota 2 är det inte alls ovanligt att ena laget ser ut att bli totalkrossade under första delen av matchen för att sedan vända och vinna hela matchen. Är man som bettare med i matchen och har känsla för att ena laget kommer att vinna, trots att det ser ut som att det håller på att få storstryk så kan det vara mer än värt att lägga ett livebet på den matchen.

Så spelar man Dota 2

Dota 2 är ett MOBA spel där du och fyra lagkamrater slåss mot ett annat lag som består utav fem spelare. Varje spelare har en egen Hero som de fritt styr över. Varje Hero har 4 olika färdigheter. För att vinna spelet ska ditt lag förstöra motståndarens huvudbyggnad som heter Ancient. Det finns två lag i Dota 2 och man kan antingen spela som the Raiding eller the Dire. Båda lagen har en egen bas och 3 olika vägar som leder till motståndarens bas. De tre vägarna kallas bottom lane, middle lane och top lane. Det finns en flod som jämnt korsar varje väg eller lane halvvägs till varandras baser. När spelet startas så spawnar varje lag ett x antal creeps till varje lane som hjälper till att döda motståndarens creeps, torn, bas och heroes. Det spawnas nya creeps var 30 sekund. På varje lane har varje lag två stycken torn som skyddar dig och ditt lag och attackerar det andra lagets creeps och heroes om de kommer för nära tornet.

Längst in i varje lags bas finns det en vattenkälla som kallas the Well. Står din hero tillräckligt nära the well så kommer ditt liv och mana automatiskt att fyllas på. Vid the well finns och guld shopen där du kan handla diverse vapen, utrutning, liv och mana drycker mm. Mellan de tre olika vägarna finns det skog som i spelet kallas the djungle. På vardera planhalva i djungeln finns det en hemlig shop som kallas the secret shop där du kan köpa vissa speciella vapen och utrustningar mm som inte finns tillgängliga i guld shopen.

Heroes

I spelet finns det 117 heroes att välja mellan. En hero är antingen en Strenght, Agility eller intelligence hero. Dessa 3 är olika attribut som ökar i och med att du når nya levels. Strenght förbättrar ditt liv, agility förbättrar din attack speed och din armor, intelligence förbättrar din mana. När du får bättre strenght, agility eller intelligene så får du samtidigt bättre i damage.

För att din hero ska bli starkare och lära sig nya förmågor måste din hero få experience genom att slåss mot creeps. När en motståndares creep dör i närheten av dig så får du experience. Du behöver alltså inte själva döda creepsen för att få experience utan att det räcker du är i närheten när dina ditt lags creeps dödar motståndarens creeps. När din hero fått tillräckligt med experience så når din hero en ny level som gör att du lära dig nya förmågor eller förbättra de förmågor du redan har. När du når en ny level så får du också mer liv, mana och blir generellt starkare. Varje hero har fyra förmågor, 3 vanliga förmågor som går att förbättra 4 gånger och en ultimate förmåga som går att utveckla 3 gånger. Dina 3 vanliga förmågar går att förbättra när du når level 3,5 och 7. Din ultimate förmåga går endast att få vid level 6 och förbättra vid level 11 och level 16. När du når nya levels med din hero och du kanske inte vill utveckla vissa av dina förmågor så kan du istället lägga dina skillpoints på något som heter attribute bonus som i sin tur gör din hero starkare. Din hero kan också bli starkare genom att du köper olika objekt i shopen för guld.

Pengar

Alla spelare får ett guld i sekunden, spelarna kan få extra guld genom att man har det dödande slaget på creeps, towers eller en motståndares hero. När ditt lag förstör ett torn får hela ditt lag bonus guld. I djungeln finns det neutrala creeps som man kan gå och döda. I djungeln finns och ett stort creep som heter Roshan som är ganska så svår att döda. Dödar man Roshan så får hela ditt lag bonusguld och när Roshan dör så lämnar han efter sig ett objekt som låter en hero återuppstå en gång direkt när han dör. Roshan återuppstår igen 10 minuter efter han har dött.

Om din hero dör så förlorar du guld och du behöver vänta ett x antal sekunder innan du kan återuppstå igen. Hur långt du får vänta innan du återuppstår beror på vilken level du är. Ju högre level du har nått ju längre tid får du vänta.

Runor

I floden finns det två ställen där det spawnas en runa. Varannan minut spawnas det en runa på ett av dessa två ställen, så länge det inte redan finns en runa spawnad. Det finns fem olika runor som ger din hero olika special förmågor under en begränsad tid. De olika runorna kan ge din hero dubble damage, invisibility, illusion, haste och regeneration.

Dubble damage: Gör att din hero slåss dubbelt så hårt.

Invisibility: Gör din hero osynlig.

Illusion: Skapar två illusioner av din hero som du kan styra, dina illusions delar ut mindre skada och tar större skada när de slåss.

Haste: Gör din hero väldig snabb.

Regeneration: Ger din hero liv och mana snabbare.

Varje bas har två barracker i varje lane som kallas melee barrack och ranged barrack. Förstör ditt lag en eller båda av motståndarnas barracker så gör det dina creeps på den vägen permanent starkare. Du kan själv döda dina egna creeps när det har lite liv, detta kallas denying som ger dina motståndare mindre experience från det creepet.

Dota 2 är ett väldigt kul och populärt MOBA spel. Det är inte ett speciellt svårt spel att lära sig men att bli proffs på Dota 2 kräver hårt arbete och talang. Som beskrivit ovan så är det ett lagspel där man är beroende av sina heroes och sina lagkamrater, att göra litet snedsteg i spelet kan få förödande konsekvenser som kan kosta ditt lag en förlust. Dota 2 är ett väldigt kul realtidsstrategispel, med det menas att strategierna sker hela tiden, inget som pausas och väntar på att ett drag från en spelare skall göra utan här kräver det att tänka och agera snabbt med ditt lags strategier. Ju mer du spelar Dota 2 och ju mer kommer du att lära dig om spelet och ju bättre kommer du att bli.